"VocaLogic" Praktijk voor Zangles en Stemtherapie


Voor wie is deze prakrijk geschikt, voor welke leeftijdscategorie, welke opleiding wordt er geboden en wat kunt u er bereiken?

Bij VocaLogic kun je individueel of in duo-lessen geschoold worden. De praktijk is geschikt voor een ieder die zijn stem op een goede manier wil leren gebruiken. Dat wil zeggen dat je je stem zodanig leert kennen dat je er op een goede manier mee om kunt gaan met als resultaat dat je op een prettige en verantwoorde manier kunt zingen. 

Als iemand interesse heeft om lessen te volgen bij “VocaLogic” vindt er eerst een stemtest plaats. Veel stemproblemen worden veroorzaakt door onjuist stemgebruik, daarom is het van groot belang dat er vanuit een goede basis gewerkt wordt. Het resultaat van de stemtest dient dan ook als basis voor het opbouwen en ontwikkelen van de zangstem. Ik zal met de betreffende persoon praten over de gezondheid en de conditie van de stem, de leeftijd, de mogelijkheden van de stem zelf en het eventueel volgen van lessen. 

Om een goede basis te verkrijgen worden de zanglessen, waar nodig, gecombineerd met stemtherapie volgens de nasaleermethode van Prof. Dr. Pahn of elementen eruit en met de zangtechnischnische werkwijze die ik door de jaren heen zelf geleerd en ontwikkeld heb. Ook de laxvox-methode (het bubbelen) is een belangrijk onderdeel in mijn lessen. Deze gecombineerde werkwijze blijkt zeer effectief en succesvol.

De resultaten van de lessen hangen af van de inzet van de leerling zelf. Aanleg, ambitie en plezier zijn van groot belang, maar zeker ook doorzettingsvermogen en geduld! Je stem ontwikkelen is een training die, afhankelijk van vele aspecten, een behoorlijke tijd in beslag kan nemen. Aan de andere kant is het een ontzettende leuke en boeiende ontdekkingreis van fysieke en mentale elementen. Een kijkje in de spiegel van...JEZELF! Als je er voor open staat is het een zeer boeiend proces! Een technisch zelfstandige zanger is dan het resultaat.
 
In overleg wordt een passend lesschema bepaald. De tarieven zijn op aanvraag verkrijgbaar.